Читај ми!

Кристен морала сама да се љуби

Са четири освојене МТВ филмске награде, „Игре глади“ доминирале доделом у Јуниверзал ситију. „Сумрак сага: Праскозорје – Први део“ проглашен је филмом године. Освајачица награде за најбољи пољубац, Кристен Стјуарт, љубила се „сама са собом“ пошто Роберт Патинсон није био присутан на церемонији.

Филмови Игре глади (Hunger Games) и Сумрак Сага: Праскозорје први део (Twilight Saga: Breaking Dawn Part one) доминирали су овогодишњом 21. доделом Ем-Ти-Ви (МТВ) филмских награда, одржаном синоћ у Јуниверсал ситију, у Калифорнији.

Филм Игре глади освојио је четири МТВ-јева „паковања" Златних кокица, за најбољу мушку и женску улогу, које су добиле звезде остварења Џенифер Лоренс и Џош Хачерсон, Елизабет Бенкс за најбољу трансформацију, и награду за најбољу борбу.

То остварење освојило је четири од осам номинација. Иначе, добитнике бирају обожаваоци преко интернета.

Тако је Хари Потер и реликвије смрти - други део (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) освојио награду за најбољу глумачку екипу и најбољег хероја.

Филм Сумрак сага: Праскозорје - Први део проглашен је филмом године, а звезде остварења Кристен Стјуарт и Роберт Патинсон добили су, четврту годину заредом, награду за најбољи пољубац.

Кристен Стјуарт претварала се да се љуби сама са собом пошто Роберт Патинсон није био присутан на церемонији.

Филм Деверуше (Bridesmaids) добио је две награде за најбољу глуму у комедији за Мелису Макарти и за најбољу изведбу сцене за гађење за приказ тровања храном.

Церемонију коју је МТВ уживо преносио водио је британски глумац Расел Бранд. Комичар је отворио вече шалама на рачун Мајкла Фасбендера који се скида у филму Шејм и кратког брака Ким Кардашијан, мада је признао да је то мало дволично пошто је и сам поднео захтев за развод од поп звезде Кејти Пери после 14 месеци брака.

Џони Деп добио је МТВ верзију награде за животно дело, МТВ награду генерације. Уместо говора Деп је одсвирао нешто са групом "Black Keys".

Награду су 48-годишњем Депу уручили Стивен Тајлер и Џо Пери. „Ово је као да добијеш награду 'изађи из овог посла'", рекао је Џони Деп.

Међу другим добитницима била је Шајлин Вудли за улогу у филму The Descendants и Џенифер Анистон као најбоља неваљалица на платну за филм Horrible Bosses (Ужасни шефови).