Читај ми!

Анђелина не долази у Београд

Уочи сарајевске премијере филма „У земљи крви и меда“ Анђелинa Џоли је нагласила да остварење није антисрпско и открила да неће доћи у Београд у оквиру промотивне турнеје остварења. Не плашим се за безбедност, већ се не осећам добродошлом и не желим да распламсавам страсти, истакла холивудска звезда у Сарајеву.

Редитељски првенац Анђелине Џоли У земљи крви и меда вечерас је премијерно приказан пред сарајевском публиком у олимпијској дворани „Зетра".

Филм је због теме узбуркао страсти у БиХ и пре премијере, а редитељка је поклонила 2.100 улазница за затворену премијеру која је била предвиђена само за удружења жртава прошлог рата на простору БиХ.

На конференцији за новинаре уочи сарајевске премијере филма Анђелина Џоли је истакла да он није антисрпски и да је тужно што се данас такво питање уопште и поставља јер то „значи да се на Балкану још осећају последице рата".

Напокон је открила и да ли ће у оквиру регионалне турнеје њеног редитељског првенца посетити и Београд.

„Не плашим се за своју безбедност, али сматрам да тренутак није најбољи. Осећа се агресивност и нетрпељивост у српским медијима. Мислим да људи у Србији неће моћи јасно да виде поруку филма", одговорила је глумица новинару Танјуга.

„Уколико дођем у Београд, то ће распламсати страсти. Не осећам се добродошлом у овом тренутку", навела је Џоли, али је изразила жељу да једног дана посети главни град Србије, поготово због чланова екипе из Србије које је упознала на снимању филма.

Редитељка је истакла да њено остварење нема везе са политиком, али да представља својеврстан позив на буђење упућен међународној заједници.

„Ово је позив међународној заједници да спречи да се понове ратови попут оног у Босни и Херцеговини деведесетих година и злочин у Сребреници који је, између осталог, обрађен у филму", рекла је Анђелина Џоли.

Коментаришући због чега је изабрала Босну као инспирацију и тему за свој редитељски првенац, Џолијева је нагласила да је схватила да је рат деведесетих „једно грозно време о којем је мало знала".

„Имала сам осећај одговорност да свету прикажем то што сам сазнала", рекла је глумица додајући да је током снимања научила доста о региону Западног Балкана, те да је стекла пријатеље међу српским и босанским глумцима.

Глумачка звезда је истакла да би волела да се састане са председником Србије Борисом Тадићем, јер је „одувек имала жељу да се приликом посете разним земљама среће и са политичарима који их воде".

Славна холивудска глумица и редитељка у Сарајево је допутовала око поднева. Иако је било најављено да ће Џолијева довести и децу, она је стигла само у пратњи Бреда Пита.

Медији сазнају да је холивудска звезда смештена у сарајевском хотелу „Европа" где је за њу било резервисано тридесетак соба.

Планирано је да славна глумица Сарајево напусти у среду око 14 сати.

Премијеру и дешавања у Сарајеву прате представници најзначајнијих домаћих, регионалних и светских медија, а присуствовали су и глумци и техничка екипа филма.

Велики је број приспелих захтева за акредитовање представника медија, а поред домаћих и регионалних, захтеве за акредитовање упутили су представници медија из Аустрије, Бугарске, Француске, Катара, Немачке, Пољске, САД, Велике Британије и других земаља.

Организатор целокупног догађаја је Удружење грађана „Обала Арт Центар".

Најављено је и да ће Џолијева са екипом филма посетити Олимпијски комитет БиХ и Олимпијски музеј БиХ.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи