Читај ми!

Кад је фудбал био млад

Од вечерас, сваког понедељка неколико минута после 20 часова, гледаоци Првог програма РТС-а могу да прате борбу Тиркета, Моше и њихових саиграча за место на првом Мундијалу. Шта нас чека у серији „Монтевидео, Бог те видео“ открива Милош Биковић.

Серија о настанку репрезентације и њеном успеху на Првом светском првенству у фудбалу, у режији Драгана Бјелогрлића, стиже на мале екране.

Сваког понедељка, у пет минута после 20 часова, на Првом програму РТС-а Тирке, Моша, Милутинац, Јакша, Балерина и многи други бориће се за одлазак у далеку престоницу Уругваја.

Слоган каже: „Волели сте филм, обожаваћете серију". Шта да очекујемо од серије Монтевидео, Бог те видео открива Милош Биковић, који у серији игра чувеног Александра Тирнанића Тиркета.

„Чека нас пет сати невиђеног материјала, плус више од два сата материјала филма, осам епизода, заправо девет, пошто је прва дупла", најавио је млади глумац.

Према његовим речима, Тирке ће, осим дилеме да ли да се окрене послу у фабрици или фудбалу, имати изазове по питању својих емоција.

„Да ли да чува себе на један чулан и телесан начин за праву љубав или не. Оно што је наговештено у филму, видећете у серији", обећава Биковић.

Глумећи у филму и серији Драгана Бјелогрлића, млади уметник истиче да је научио много о професионалном животу, али и о истинским вредностима.

„Научио сам да људи понекад морају да поднесу неке жртве и тек кад свако у екипи уради помало, онда када се људи сложе и договоре и свако се мало жртвује можете да направите велику ствар", објаснио је Биковић.

Филм Монтевидео, Бог те видео пунио је биоскопске сале. Требало би да серија задржи гледаоце уз ТВ екране.

Коментаришући поверење које, како се чини, домаћа публика поново има у домаће филмове и серије, Биковић је навео да формула успеха у овом случају лежи у јунацима са којима публика жели да се поистовети.

„Jунаци приказују нас и наш народ, наш идентитет у једном лепшем светлу, а мислим да смо то заслужили. Мислим да су људи, на неки начин, одахнули и рекли: 'Јесте. Можемо да будемо овакви, јесмо и овакви, нисмо само негативни како смо приказивани у последњих 10-15 година", закључио је 24-годишњи уметник.

Данашњи Тирке могао би да буде сваки момак који не живи онако како му налаже средина него слуша своје унутрашње импулсе.

„Сви иду на журку, да би се напили, а нико није пунолетан. Ти имаш потребу да са девојком шеташ поред реке, да је пољубиш, а не да идете даље од тога, јер тако осећате, јер се тако осећате. Мислим да је то оно што је Тирке, да има храброст, да живи живот на свој начин", описао је Милош Биковић модерну верзију јунака приче о првој српској репрезентацији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи