Читај ми!

Хари Потер, Иго и Лизбет у одличној сценографији

Према оцени чланова америчког Удружења сценографа, филмови „Иго“, „Хари Потер и реликвије смрти 2“ и „Мушкарци који мрзе жене“ могу да се похвале изузетном сценографијом. Међу ТВ остварењима престижну награду понеле серије "Modern Family", "Boardwalk Empire" и "Mildred Pierce". Тони Волтон, главни сценограф филма „Мери Попинс“, добитник је награде за животно дело.

Филмови Иго, Хари Потер и реликвије смрти 2 и Мушкарци који мрзе жене (Девојка са тетоважом змаја) у протеклој години имали су најбољу сценографију. Тако су оценили чланови америчког Удружење сценографа (Art Directors Guild of America), преноси Холивуд репортер.

У категорији историјског филма награду за сценографију на свечаној додели у Лос Анђелесу добило је три-де остварење за децу Иго Мартина Скорсезеа.

Последњи наставак саге о младом чаробњаку Хари Потер и реликвије смрти 2 награђен је у категорији фантазије, док је амерички римејк о Лизбет Саландер Мушкарци који мрзе жене (Девојка са тетоважом змаја) Дејвида Финчера добио награду у категорији савременог филма.

Иго и последњи део франшизе Хари Потер номиновани и за награде Америчке филмске академије за сценографију, а конкуренти у трци за Оскара су им француски неми филм Уметник, романтична комедија Поноћ у Паризу Вудија Алена и ратна епопеја Ратни коњ Стивена Спилберга.

Међу телевизијским остварењима награде за најбољу сценографију освојиле су серије Modern Family, Boardwalk Empire и Mildred Pierce, док је прошлогодишња додела Оскара награђена у категорији ТВ шоу програма.

Тони Волтон, аутор сценографије за филм Мери Попинс, добитник је награде Удружења сценографа за животно дело.

Ове године Удружење сценографа је обележило 75 година постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи