Читај ми!

Замке тајанственог острва

Младог авантуристу Шона нико не може да одврати од потраге за мистериозним острвом, па му се придружују очух, пилот хеликоптера и његова ћерка. Закорачите на „Тајанствено острво“ 9. фебруара заједно са Двејном Џонсоном, Мајклом Кејном и Џошом Хачерсоном.

Филм Путовање 2: Тајанствено острво (Journey 2: The Mysterious Island) Бреда Пејтона биће на репертоару биоскопа у Београду од 9. фебруара, најавио је дистрибутер „Так".

Путовање почиње када млади авантуриста Шон (Џош Хачерсон) прими шифровани позив у помоћ са тајанственог острва на месту где острво не би требало да постоји.

Неуспешан у покушају да га одговори од пута, Шонов очух, кога игра Двејн Џонсон, придружује се походу. Заједно са пилотом хеликоптера и његовом одлучном ћерком, они крећу у потрагу за острвом како би избавили јединог становника и побегли пре него што га сеизмички потреси потопе.

Несвакидашње догодовштине дружине делимично су засноване на романима Жила Верна Тајанствено острво и 20 хиљада миља под морем, Дефоовом Робинзону Крусоу и Свифтовим Гуливеровим путовањима.

Остварење је снимано на скривеној локацији на Хавајима током 2010. године, у близини аутентичних вулканских планина, пећина, пешчаних плажа и долина.

„Као велики обожавалац првог дела Пут у средиште земље, желео сам да продубим Шонову причу. Од самог почетка смо знали да прича мора да се одвија на копну, мору и у ваздуху и да ћемо приказати пећине, олују, необичне џиновске животиње, подводне битке и потеру по фасцинантним пределима", испричао је редитељ Бред Пејтон.

Према његовим речима, коришћена је напредна три-де технологија и инсистирано да глумци осете право блато под ногама, да се нађу у аутентичној џунгли, а не на компјутерски обрађеном сету.

Двоструки добитник Оскара Мајкл Кејн изјавио је да је прича интелигентна и забавна, а при том му је омогућила да „одржи корак са временом" и први пут заигра у тродимензионалном остварењу.

„Обично не глумим у породичним филмовима, али сада имам унуке и не бих волео да чекам да напуне 18 година да би ме први пут видели на великом платну", истакао је Кејн и додао да је његов лик Александар луди истраживач, који не поштује правила и помало подсећа на деду Индијане Џонса.

У Тајанственом острву играју и Џош Хачерсон, Ванеса Хаџенс, Луис Гузман и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи