Читај ми!

Бечићи, Први међународни конгрес онколога и хематолога у октобру

Европска хематолошка асоцијација (ЕХА) је доделила нашој познатој онколошкињи и хематолошкињи, професорки др Надежди Басари и Црногорском удружењу онколога и хематолога (ЦУОХ), акредитацију Првог међународног конгреса онколога и хематолога на Балкану.

Први међународни конгрес онколога и хематолога биће одржан од 24. до 26. октобра у Бечићима, Црна Гора, а осим покровитељства немачко-швајцарско-аустријског Удружења онколога и хематолога (DGHO), професорка др Басара је овај конгрес акредитовала и на европском нивоу.

Конгрес ће организовати Црногорско удружење онколога и хематолога, у којем су лекари из већине балканских земаља. Такође, Конгрес у Бечићима биће акредитован једном од највиших категоризација за конгресе, максималним могућим бодовима за лекаре који ће учествовати на Конгресу - ЕБАХ (Еуропеан Боард фор Accreditation ин Hematology), 13,5CME.

За овакав успех највише су заслужна светска имена из медицине, 12 врхунских професора медицине из Немачке, од укупно 35 предавача, који су се радо одазвали позиву своје колегинице, професорке Надежде Басаре.

У оквиру конгреса, првог дана, 24. октобра одржаће се и Други информативни форум за пацијенте, на коме ће, после уводних предавања, пацијенти из балканских земаља, као и њихови чланови породица и лекари моћи да поставе питања у вези са својим болестима. Улаз ће бити, као и на Првом форуму – слободан. 

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије