Читај ми!

Нова Bebbo апликација – за дилеме и питања о дојењу, игрању, вакцинама...

Родитељи али и баке и деке, имају још једног, виртуелног помоћника који „може да им се нађе“ када су у некој недоумици око неге новорођенчета. Bebbo апликација је саветник, подсетник, календар и својеврсна бебина бележница.

„Бебо (Bebbo) апликација је један интерактивни водич за родитеље, доступна је и за андроид и епл уређаје, може се преузети на сторовима на тим уређајима, бесплатна, лако доступна и лако се њоме навигира", рекла је, испред УНИЦЕФ-а, за РТС-ову Клинику Наздравље, Јелена Зајегановић.

Апликацијаје производ сарадње Градског завода за јавно здравље и саветовалише Хало беба и УНИЦЕФ-а. Са развојем се почело још 2019. године и претходиле су друге, сличне апликације намењене родитељима.

Може се користити и у офлајн режиму. Веза са интернетом потребна је само први пут, приликом скидања садржаја, и то апликацију чини погодном за путовања. Офлајн нису диступни једино видео-садржаји.

„Има огромну библиотеку савета, преко 700 чланака, видео-записа, а теме су здравље, исхрана, дојење, безбедност, учење, играње, и то су све врло важни сегменти у првим годинама живота детета", објаснила је.

Додала је да је важан садржај Бебо апликације Кутак за родитеље, у којем је могуће наћи корисне информације о управљању стресом, организацији бројних обавеза...

Свако сете има свој лични профил и може се отворити више профила. Апликација је карактеристична по томе што се њен садржај персонализује у односу на узраст и пол детета.

Уносом информације, добијају се специфичнији савети, а подаци се, осим на пол и узраст односе на тежину, висину...

„Садржај су креирали и наши и инострани стручњаци, наши стручњаци који тесно сарађују са саветовалиштем Хало беба, ту су стручњаци из Удружења педијатара, Института за ментално здравље, а постоје и важна партнерства са иностраним мрежама као што је аустралијска мрежа и њихова платформа за бригу о деци", нагласила је Зајегановићева.

Каже да оваква врста алата, у свакој прилици, даје родитељима могућност да нешто више и ново прочитају и сазнају. Она је и својеврсна бележница али и календар, подсетник, роковник...

Каже да, према истраживањима у претходном периоду, око 12 одсто родитеља, којима је била потребна здравствена заштита, није из одређених разлога њу остварило, што је између осталог и последица оптерећености здравственог система.

Сматра да је апликација као подсетник посебно важна јер је у последње две године пао и проценат „рутинске вакцинације".

Родитељи могу да шаљу и повратне информације и дају предлоге о томе шта би апликација још требало да садржи, а за сада их највише, како Зајегановићева истиче, интересују питања о дојењу и вакцинама.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи