Читај ми!

Национална кампања за онколошке пацијенте „Нема чекања“

Србија се налази на 18-том месту по учесталости оболевања од рака у Европи, а на другом месту по броју преминулих. Епидемија коронавируса је вероватно додатно још погоршала ову већ довољно алармантну статистику. Да буде другачије покренута је и национална кампања - „Нема чекања“, коју медијски подржава РТС.

У оквиру кампање одржава се Други онколошки форум. За спречавање, откривање и лечење најтежих болести - кључни фактор је и време. Како убрзати превенцију и дијагностику малигних болести.

То мора да буде приоритет у наредном периоду јер смо на другом месту по смртности од малигних болести у свету.

„Ми смо одличан пример колико је важно подизање свести, јер је моја супруга Катарина у правом тренутку чула кључну поруку на једном од наших форума где је истакнуто колико су важни самопрегледи", рекао је Марко Миловановић, председник Форума.

Како је истакла професорка Оливера Марковић из КЦ „Бежанијска коса", онколошки пацијенти су добијали терапију преко онколошког центра током пандемије коронавируса.

Годишње се у Србији малигна болест постави код око 40.000 пацијената. Битку изгуби између 17 и 25. 000 пацијената. Важни су прегледи и превенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи