Српски лекари на највећем скупу радиолога у Чикагу

На највећи годишњи скуп радиолга на свету који се одржава у Чикагу стигли су и лекари из Србије. Учесници из Београда показали су и да оригинални српски производи привлаче пажњу на америчком тржишту.

Генерални конзул Србије у Чикагу, Дамјан Јовић, поздравио је лекаре из Србије и Америке на пријему поводом доласка српских лекара на највећи скуп радиолога на свету, годишњу RSNA конвенцију радиолога.

Скоро 20.000 учесника из 145 земаља лично присуствује догађају где се демонстрира све оно најновије у медицинском снимању и технологијама ЦТ скена, МРА, вештачкој интелигенцији и тродимензионалном штампању.

Београдска компанија „Висарис“ представља своје дигиталне рендгене и показала да једна породична фирма из Србије може да развије оригиналне и софистициране уређаје и да их пласира на америчко тржиште.

„Приказујемо најсавременије дигиталне рендген апарате. Тако да могуће је да и компанија из Србије нађе своје место на највећем сајму радиолога на свету. Ми смо већ дуги низ година регистровани код америчке Агенције за лекове и присутни смо на америчком тржишту од југа Луизијане, скроз до Њујорка, Рочестера...“, наглашава Марко Петровић, генерални директор „Висариса“.

Начелница у Клиничком центру Србије, др Ружица Максимовић каже да је импресионирана колико је технологија напредовала у последње две године.

„Има пуно новина, поготово у области вештачке интелигенције која некако постаје све више присутна у нашем свакодневном клиничком раду и која ће свакако бити још присутнија у наредном периоду“, наводи проф. др Ружица Максимовић, председница Удружења радиолога Србије.

Ту су и други српски лекари од којих неки истражују могућности за медицински туризам у Србији, а повезивањем српских лекара и америчких колега врло је задовољан и конзул Дамјан Јовић.

„Морам да кажем да нам је изузетно задовољство да у том свом малом капацитету можемо да допринесемо и размени знања и искустава, и остваривању нових веза и контаката, не само наших пословних људи из Србије, већ и самих лекара из Клиничко-болничког центра у Београду са њиховим колегама који су овде у најпрестижнијим болницама у Чикагу“, наглашава конзул Србије.

Нема сумње да једна оваква посета српских лекара због стицања нових искустава у Америци, истовремено представља могућност промоције српске медицине на овом континенту.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи