Читај ми!

Ковид је уобичајен код љубимаца заражених власника

Брисеви узети од 310 љубимаца из 196 домаћинстава у којима су људи били заражени ковидом показали су да је инфекција ковидом уобичајена код љубимаца.

Шест мачака и седам паса имало је позитиван ПЦР тест, док су 54 животиње имале позитивне тестове на антитела.

„Уколико имате ковид, требало би да избегавате контакт са вашим љубимцима, као што је то случај и са другим људима. Не толико због здравља љубимаца, већ због потенцијала да они могу да служе као резервоари за вирус и у неком каснијем периоду га поново рашире“, каже докторка Елс Броенс са Универзитета у Утрехту.

Аутори студије, ипак, истичу да не постоје никакви докази о преносу вируса са љубимаца на власнике, али упозоравају да би то било тешко детектовати док се вирус још лако шири међу људима.

Већина љубимаца уопште нема или има веома благе симптоме.

Холандски стручњаци су истраживање спровели шаљући мобилну ветеринарску клинику у домове у којима су људи били позитивни на ковид у протеклих 200 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи