Читај ми!

Преживела 59 дана на респиратору, пробудила се из коме дан пре искључивања са апарата

Амерички лекари описали су као чудотворан опоравак жене из Џорџије, која је после 59 дана проведених на респиратору коначно на Нову годину изашла из болнице.

Лиса Мартин, 49-годишња мајка четворо деце, хоспитализована је крајем септембра у болници Меморијал сатила хелт у Вејкросу у Џорџији, а из ње изашла 95 дана касније.

„Њен невероватни опоровак укључује 59 дана проведених на респиратору, 40 дана у индукованој коми и преживљавање шлога“, навели су из болнице у објави на Фејсбуку 31. децембра када је Лиса отпуштена.

Како је наведено, особље је звало њену породицу и тражило од њих да одлуче о искључивању са апарата за одржавање виталних функција. Породица је изабрала да сачека максималних 11 дана пре него што пристане.

„Али бог је имао друге планове. Једанаестог дана, Лиса се пробудила из седатива, почела да очима прати покрете и помера руку“, рекли су из болнице.

Мартинова је тада почела свој пут опоравка, даљег лечења и рехабилитације. Опоравак је подразумевао да поново научи да хода, прича, гута, једе...

„Морам да носим маску са кисеоником цео дан и крећем се уз помоћ ходалице. Доктори мисле да ћу се временом потпуно опоравити“, рекла је Лиса Мартин за медије после изласка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи