Читај ми!

Апликација „Хало Беба – Ваш сапутник у родитељству“ – Новогодишњи поклон родитељима у Србији

Омиљено телефонско саветовалиште за родитеље „Хало Беба“ добило је нову мобилну апликацију, интерактивни водич кроз родитељство и развој малог детета са низом садржаја и новим искуством учења за родитеље.

Kроз апликацију „Хало Беба – Ваш сапутник у родитељству“ родитељи ће добити ажурирани и персонализовани садржај који се односи на праћење раста и развоја детета у раном узрасту, дојење, исхрану, имунизацију, планирање лекарских прегледа, идеје за подстицање развоја кроз игру, разговор, читање са децом, одговоре на родитељске забринутости и много других тема.

Информације и савети су засновани на најновијим светским сазнањима о развоју детета, а Уницефови еминентни стручни сарадници прилагодили су их за родитеље у Србији.

Уницеф у Србији је апликацију развио у партнерству са Градским заводом за јавно здравље и компанијом „Нордеус“, а Регионална канцеларија Уницефа ће, уз надоградњу за вишејезичност, омогућити коришћење и у земљама у региону. Мобилна апликација се може преузети са Google Play Stora.

„Поносна сам што покрећемо мобилну апликацију ‘Хало Беба', решење осмишљено да помогне родитељима у доношењу добрих одлука о својој деци и да их подржи у свакодневним рутинама. Апликација је настала у партнерству компаније 'Нордеус', Градског завода за јавно здравље Београда и Уницефа. Апликација је доступна 24 сата седам дана у недељи, што је од посебног значаја у овим изазовним временима. Поклањамо је родитељима у Србији за срећну Нову Годину да бисмо их подржали и омогућили једнаке шансе за свако дете“, наглашава Деyана Kостадинова, директорка Уницефа у Србији.

Kомпанија „Нордеус“ је стратешки партнер Уницефаа дуже од шест година.

„Kада смо увидели да велики број родитеља зове сервис ‘Хало Беба' за савете који се могу решити једниставним информацијама и да то одузима време за подршку озбиљнијим бригама родитеља, схватили смо да се овај изазов лако може решити дигиталним производом. Група родитеља из неколико тимова 'Нордеуса' радила је заједно са Градским заводом за јавно здравље Београд и Уницефом на идентификовању и бољем разумевању потреба родитеља мале деце, наших будућих корисника, и сагледавању техничких потреба за постављање одговарајуће дигиталне плаформе. Помогли смо да се сва ова сазнања споје у рани прототип мобилне апликације који је коришћен као почетна тачка за њен даљи развој. Обезбедили смо и неоходна средства“, наводи Милош Пауновић, специјалиста за корпоративну друштвену одговорност у „Нордеусу“.

Родитељи ће, као и до сада, моћи телефоном да позову „Хало Беба“ саветовалиште и од патронажних сестра које су запослене у овом сервису добију одговоре на сва питања која се односе на прве године бебиног живота.

Телефонско саветовалиште „Хало Беба“ отворено је 2001. године захваљујући пуној техничкој и логистичкој подршци Уницефа, а од 2007. године у целини га финансира Град Београд.

„Телефонско саветовалиште 'Хало Беба' је услуга на коју смо посебно поносни. Град Београд подржава рад овог саветовалишта од самог почетка његовог оснивања 2001. године, уз подршку Уницефа. Ова услуга сада представља и сталну ставку буџета Града. 'Хало Беба' телефонско саветовалисте и 'Хало Беба' апликација део су концепта Београда као 'паметног града' – града који лако понуди решење потреба својим грађанима. Наставићемо да ослушкујемо потребе и захтеве родитеља, да унапређујемо постојеће, и да развијамо нове, брзе и ‘паметне' услуге, посебно у овим изазовним временима када је подршка родитељима још потребнија“, рекао је проф. др Зоран Радојичић, градоначелник Београда.

Саветовалиштем „Хало Беба“ руководи Градски завод за јавно здравље Београд који континуирано унапређује квалитет здравствене заштите мајке и детета у Београду и Србији кроз већу отвореност здравствене службе ка породици и заједници.

„Ова апликација представља још један искорак саветовалишта 'Хало Беба', пре свега у погледу доступности важних информација за родитеље у сваком тренутку. На тај начин сви заједно пружамо велику подршку младим родитељима у периоду када им је помоћ итекако потребна и остварујемо наш заједнички циљ – добро здравље и благостање најмлађих и њихових породица уз подршку, љубав, безбедно и стимулативно окружње“ истакла је проф. др Душанка Матијевић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи