Читај ми!

Препеличија јаја и магареће млеко нису чаробни напици

У жељи да останемо здрави, једемо и пијемо све за шта чујемо да може да нам помогне. Тако се на трпези, и тамо где до сад нису, нађу препеличија јаја, а без обзира на цену, а расте и продаја магарећег млека.

Чиа семенке, шитаке или реиши гљиве... Откако смо почели интензивно да јачамо имунитет, нису нам довољни свеже воће и поврће. Узимамо све за шта смо чули да помаже, па се сада на пијацама теже могу наћи јаја од препелице. Они који их производе кажу да препелице не могу да снесу толико јаја колико наш народ може да их попије, најчешће се тако конзумирају, а потражња је скочила 10 пута.

Уврежено је мишљење да су препеличија јаја добра за плућа, астму, против алергија, за јачање имунитета.

Биљана се продајом јаја од јапанске препелице бави већ скоро 20 година.

„Купаца има свих узраста. Узимају и за децу и болесни и старији, па и млађи у неким годинама када су у пубертету, тако да има свих генерација. Питају, питају за савет. Људи баш не знају и то све што им испричам им значи да им се каже искрено и да то заиста буде тако како је речено“, наводи Биљана.

Благодети магарећег млека познате од древних времена

О лековитим својствима магарећег млека писао је још Хипократ. И у старом Риму се користило као помоћно лековито средство. На пијацама се не може наћи, али неким суграђанима није тешко да иду до Димитровграда да га купе.

„То што магареће млеко чини посебним су пре свега велике концентрације ензима и имуноглобулина које оно има и омега незасићених масних киселина. Присуство пре свега лизозима је толикло да се ретко са којим млеком може поредити. То и висока концентрација витамина Ц чини ово млеко тако посебним“, објашњава Сергеј Иванов, ветеринар, власник фарме магараца.

Ипак, не треба заборавити да ниједна од ових намирница није чаробни напитак и да је за здравље најважније да човек ни у чему не претерује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи