Лепи, здрави и хидрирани захваљујући сочној лубеници

Током јулских и августовских дане најбоље освежавају и хидрирају сочни залогаји лубенице. Уз то не морате да бринете на линију јер у 100 грама имају само 30 калорија, а богате су витаминима Ц и А, а листа користи које организам има од свакодневног уживања у сласним црвеним комадима је дуга.

Према количини шећера лубеницу сврставају у воће, али будући да је из фамилије бундева, диња и тиквица, једногодишњих биљака које расту на земљи, неки би рекли да је поврће.

Црвено, слатко и освежавајуће месо богато је витаминима и другим важним материјама. Обилује витаминима Ц и А, а садржи и значајне количине бетакаротена, а ту је и моћни антиоксиданс ликопен. 

Унос течности изузетно је важан током летњих месеци када се тело интензивно зноји. Будући да може да се похвали садржајем од чак 92 одсто воде, лубеница и у овом случају може много да помогне јер је одлична алтернатива за оне који не воле да пију течност.

Захваљујући комбинацији воде и влакана лубаница лако засити, а носи тек 30 калорија у 100 грама па не угрожава линију ни када поједемо мало више.

Међу намирницама које садрже витамин Б6 лубеница је при врху листе, а може се похвалити и витамином Б1, магнезијумом и калијумом. 

Све те материје помажу имунитету и на тај начин учествјују у борби против разних болести - на првом месту разни болести срца и крвних судова, затим дегенерације макуле, у бубрезима прави велико спремање.

Једући лубеницу радићете и на свом изгледу. Антиоксоданси чувају од старења, а витамински коктел помоћи ће кожи у обнављању. Од овог воћа и коса ће вам бити јача и лепша.

Због свега тога, поручују нутриционисти, потрудите се да се током сезоне лубенице њом што чешће почастите јер ћете тако учинити добро и свом непцу и телу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи