У Србији сваки 101. пацијент оболео од рака дојке – мушкарац

Рак дојке не погађа само жене, већ је сваки 101. пацијент оболео од те болести мушкарац, упозорило је Удружење жена оболелих и лечених од рака дојке „Будимо заједно“.

У Србији сваки 101. пацијент оболео од рака дојке – мушкарац У Србији сваки 101. пацијент оболео од рака дојке – мушкарац

Поводом обележавања Националног дана борбе против рака дојке, Удружење жена оболелих и лечених од рака дојке „Будимо заједно“ је организовало акцију како би указало на значај обављања превентивних и редовних прегледа, одазива на скрининг, а указало је и на спречавање ризика за настанак рака дојке на које се може утицати.

У Србији свака 12. жена оболи од неког облика рака дојке - годишње их је више од 4.100, а умре 1.640, подаци су Удружења.

Ако се на време открије, рак дојке је излечив у више од 90 одсто случајева, наводе у Удружењу.

У акцији с поруком Нађи време, не губи живот стручњаци су давали савете женама како да препознају ране симптоми болести и промене животне навике да би сачувале здравље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи