субота, 11.03.2017, 16:20 -> 16:47
Извор: РТС, Natural News
Како се правилно конзумира мед
Мед је заиста суперхрана, уједно и уживање за непце и ефикасно средство лечења. Препун је витамина и минерала, ензима и антиоксиданата, пун угљених хидрата у облику шећера, па чак и неких аминокиселина.
Све цивилизације су добро познавале чудотворну моћ меда у исхрани и лечењу. Сви пчелињи производи су изузетно делотворни, пре свега ако их примењујете правилно.
Мед не би требало одмах прогутати, већ дозволити да се постепено отапа у устима. Други начин је да се конзумира растворен у чаши топле воде, млеку или чају. Обавезно треба да се користи дрвена или пластична кашика, јер метал неутралише лековито дејство.
Код ангине пекторис, али и запаљења усне дупље и десни, узимајте кашичицу меда на свака три сата, најбоље кристализованог, а идеално је да будете у лежећем положају и оставите да се полако отапа у устима. Ако користите и мед у саћу или са воштаним поклопцем, жваћите га неколико пута у току дана.
Најбољи мед је сиров, необрађен, који се никада загрева у процесу преноса од саћа до стаклене тегле (не пластичне).
Мед је врло добар за очи и вид. Гаси жеђ, умањује ефекте отрова, користан је код поремећаја уринарног тракта, бронхијалне астме, кашља, дијареје и мучнина, чисти и лечи ране.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 6
Пошаљи коментар