Џиновску пантљичару од два метра му одстранили кроз уста

Пантљичару дужине два метра доктори у Индији су одстранили из пацијента кроз његова уста, пошто су је спазили током колоноскопије.

Доктори су открили пантљичару у танком цреву 48-годишњег мушкарца, који је пријавио да има стомачне тегобе и проблеме са варењем.

Детаље открића и одстрањивања објавили су у The New England Journal of Medicine доктори из болнице у Керали.

Доктор Киријак Филипс, специјалиста за јетру, рекао је да је то најдужа пантљичара коју је видео, дуга скоро два метра, тачније 188 центиметара.

Тим стручњака је обављао колоноскопију на пацијенту. Лекари су спазили пантљичару у једном делу дебелог црева.

После тога су обавили ендоскопију, процедуру којом се мала камера убацује у стомак и танко црево, и утврдили да је животиња изузетно дугачка и да се највећи њен део налази у танком цреву.

Пантљичаре могу да нарасту више од три и по метра дужине и могу да живе у људским цревима годинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи