Највише пасивних пушача у Грчкој, најмање у Шведској

Скоро две трећине Грка свакодневно удишу дим из цигарете коју је неко други запалио, што Грчку чини земљом у Европској унији која најгоре штити грађане од пасивног пушења. За њом следе Хрватска и Бугарска.

Према подацима завода за статистику Европске уније „Еуростата“, 64,2 одсто Грка свакодневно је изложено дуванском диму у затвореним просторијама, док тај број у Хрватској износи 44,7 одсто, а у Буграској 40,5 одсто, пренео је АП.

С друге стране, Шведска најбоље штити своје грађане од пасивног пушења, којем је, наводи „Еуростат“, изложено само 5,9 одсто грађана, што је чак бољи резултат него у Финској, где је тај број износи 6,3 одсто.

Шведска има и најмањи број пушача старијих од 15 година, односно 16,7 одсто, а за њим следи Велика Британија са 17,2 одсто.

С друге стране, највише пушача, 34,7 одсто, бележи Буграска, што је више од Грчке, где тај број износи 32,6 одсто.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи