Шоља од кафе се не мора прати сваки дан

Уколико сте једна од оних лењих особа које посебно не воле да перу шољу да би у њу сипале свеже скувану кафу, стручњаци кажу да је прање шоље сунђером заправо мање хигијенско решење од простог испирања под водом.

Према извештају који је пренео Волстрит џорнал, прање шоље након сваког њеног коришћења није толико хигијенско решење, јер је добро познато да су кухињски сунђери међу стварима на којима се скупља највећи број бактерија.

Џефри Старк, стручњак за инфективне болести, истиче да шоља која се користи има у себи микроорганизама, али да они нису главна претња.

„Када култивишем оно што нађем у уобичајеној шољи, наравно да ћу наћи бактерије и бациле. Ипак, запамтите да је већина њих потекла од особе која користи шољу“, објашњава Старк.

Наравно, ово правило важи за особе које не деле шољу са неким.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи