Поврће које одлаже старење

Налази америчких научника са Универзитета Вашингтон сугеришу да кључни састојак броколија одлаже неке од типичних знакова старења.

Поврће које одлаже старење Поврће које одлаже старење

Експерименти спроведени на мишевима су показали да кључно једињење НМН (никотинамид мононуклеотид) може да одложи појаву мишићно-коштаних потешкоћа која се јављају у одмаклој животној доби и позитивно утиче на функцију јетре.

Уз то, НМН је повезан с побољшањем метаболизма, мањом густином костију и мање израженим слабљењем функције очију у старијем животном добу.

Професор др Шиниширо Имаи са Универзитета Вашингтон у Сент Луису рекао је да су „успели да открију начин за успоравање физиолошког пада који се види код старења мишева“ и додао да „то значи да старије јединке имају метаболизам и енергију налик млађим мишевима“.

Осим броколија, добри прехрамбени извори НМН-а су купус и авокадо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи