Нема лепе коже уз много слаткиша!

Ако уносимо храну која је лоша за кожу, она ће изгледати уморно, нездраво и без сјаја, а могле би се појавити и бубуљице, као и други проблеми. Због тога треба паметно бирати „сваки залогај“, поручују дерматолози.

Међу најлошијим намирницама за кожу је шећер. Међутим, нису све врсте шећера подједнако лоше, а воћни шећери далеко су бољи избор него шећер из слаткиша и прерађене хране.

Рафинисани шећер је посебно лош за тен па уместо разних слатких грицкалица стручњаци предлажу суво грожђе или јабуке.

Млеко и млечни производи могу лоше деловати на кожу јер могу да буду пуни хормона раста који улази у крвоток и довести до упала и бубуљица.

Осим масне, брзе хране, маргарина и сланих грицкалица попут чипса, на листи производа који неће допринети лепом изгледу коже су и прерађени сокови, и газирани и воћни, јер су пуни шећера и не садрже влакна која су веома корисна за пробаву, али и за разградњу већ поменутог шећера.

Промене у нивоу шећера у крви кожи не пријају и један од резултата је убрзано старење, то јест боре. За здраву и лепу кожу најбоље је јести доста свежег воћа и поврћа које је пуно воде и витамина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи