Јога доноси телу бројне добробити

Уочи 21. јуна, Међународног дана јоге, стручњаци подсећају на бројне добробити ове древне индијске дисциплине. У центру Београда, испред Народне скупштине, организован је час на отвореном, што је само једна од манифестација које ће наредних дана у Србији бити посвећене оваквом вежбању.

Сви могу да вежбају јогу. Од најмлађих, деца већ од четврте године, па до најстаријих.

„Без обзира на пол, узраст, године, расу свако може да вежба јогу и јога је за све. Свако може да искористи нешто из ње“, истакао је Веско Минчић из удружења „Јога Србија“.

Овај древни начин вежбања може да се упражњава и зими и лети, унутра и напољу. Вежбачима није потребна никаква специјална опрема. Довољно је обући лагану одећу од природних материјала која не спутава покрете и не стеже попут тренерке, шортса, бермуда. Чак ни простирка није неопходна.

„Минимум месец дана је потребно да би се видели опипљиви резултати, а за шест месеци већ то почиње да буде део вас. Јога улази у организам, у систем, почињете да функционишете другачије“, објаснио је Минчић.

Извођењем јога положаја, такозваних асана, тело ће имати бројне добробити. 

„Јога је добра за све. Од физичког, емотивног, менталног здравља, она регулише све системе тела, хормоне и рад жлезда, може да промени начин функционисања, да смањи стрес, тензију, што је данас главни узрок болести“, поручио је Минчић и додао да користи могу да имају и они који вежбају пет, десет, 15 минута, колико год имају времена и то у било које доба дана.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи