У хамбургерима пронађено месо пацова и људски ДНК

Истраживање америчке компаније "Clear Labs" показало је присуство људског и ДНК пацова у хамбургерима.

"Clear Labs" са седиштем у Калифорнији испитала је 258 узорака „млевеног меса, смрзнутих пљескавица, бургера и вегетаријанских бургера“ 79 брендова и 22 самостална трговца храном.

„Иако неугодно, присуство људског ДНК или ДНК пацова није штетно за људско здравље, уколико не премашује дозвољену количину“, наводи се у извештају. 

Додаје се како је „пронађена људска ДНК вероватно узрокована присуством длака, косе, коже или ноктију који су се случајно умешали у процес производње, као и да је ДНК пацова вероватно узрокована присуством измета те животиње“.

У наводно вегетаријанским бургерима пронађено је месо, док у једном хамбургеру који важи за хамбургер од грашка, није уопште пронађен грашак.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи