Читај ми!

Какао „оштри“ мозак!

Старијe особе које су дневно конзумирале две шољице топлог какаoа током истраживања доктора Соронда, имале су много боље резултате на тестовима памћења.

Редовно конзумирање шољице какаoа може помоћи старијим особама да што дуже одрже мозак здравим, показала је студија на 60 старијих особа.

Студија, чији је аутор дoктор Фарзанех Агдаси Соронд, неуролог Медицинске школе „Харвард“ и бостонске "Brigham and Women's" болнице, показала je да је код 60 особа, без деменције, утврђено да су две шољице какаоа допринеле побољшању протока крви у мозак код оних који су имали проблема у почетку.

Они учесници код којих је побољшан проток крви у мозак, били су бољи на тестовима памћења на крају студије, објавио је дневник Неурологија, а преноси Би-Би-Си.

Стручњаци, ипак, наводе, да је потребно више истраживања пре него што се коначни закључци могли извући.

Ово није први пут да се какао повезује са здрављем васкуларног система и истраживачи верују да је то због тога што је какао богат флаванолима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи