Читај ми!

Прескакање доручка увећава ризик од инфаркта

На листи ризика које носи избегавање доручка, осим прекомерне тежине, високог притиска, холестерола и дијабетеса, сада је и срчани удар. Они који прескачу јутарњи оброк изложени су ризику од инфаркта или неке срчане болести чак 27 одсто више него они који загледају у фрижидер чим отворе очи!

Особе које прескачу доручак су у већој опасности да добију срчани удар или умру од неке срчане болести, показују резутати студије објављени у САД.

У истраживању универзитета при Харварду спроведено од 1992. до 2008. године
учествовало је готово 27.000 људи старости између 45 и 82 године.

Резултати показују да су они који не доручкују чак 27 одсто више изложени ризику да добију срчани удар или да оболе од неке срчане болести.

Доручак углавном прескачу млађи људи. Међу њима већина ради непуно радно време, живе сами, углавном су пушачи, редовно пију алкохол и не баве се спортом.

„Прескакање доручка повећава ризик од прекомерне тежине, високог притиска, холестерола, дијабетеса, што на крају може да доведе до срчаног удара“, објаснио је један од руководилаца истраживања, докторка Лија Кахил.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи