Читај ми!

„Мутантско“ поврће расте у Фукушими

Катастрофа која је задесила Јапан након хаварије у електрани „Фукушима Даићи“ оставила је трајне последице. Тако су се ових дана, две године касније, појавиле фотографије мутираних и деформисаних плодова различитог воћа и поврћа.

Изгледа да је контаминација земље око јапанске нуклеарке у Фукушими успела да „пређе“ и на биљке. У делу области у непосредној близини хаварисане електране почело је да расте „мутантско“ воће и поврће.

На сајту Imgur појавиле су се фотографије деформисаних и мутираних плодова и цветова парадајза, купуса, краставаца, брескви, сунцокрета и других биљака.

Док се на неким фотографијама види парадајз који је сав квргав са различитим израслинама, на другим два човека држе у рукама купус.

Један је нормалне величине, гајен далеко од Фукушиме, а други око пет или шест пута већи, за који се тврди да је растао из контаминиране земље.

Хаварија у електрани у Фукушими 2011. године догодила се након налета цунамија изазваног земљотресом јачине 8,9 степени Рихтера.

То је уједно и најгора нуклеарна катастрофа која је задесила човечанство од трагедије у Чернобиљу 1986. године.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи