Читај ми!

Лубеница као природни дезодоранс

Црвена, сочна и расхлађена, лубеница је прави мелем за тело у врелим летњим данима. Осим што гаси жеђ, ово воће веома ефикасно чисти организам, поготово бубреге и делује као снажан природни дезодоранс. Teлу ће, такође, пријатан мирис, као и равнотежу нервном систему, дати и неколико капи мешавине етеричних уља, стављених на кожу одмах након туширања.

Због претераног коришћења индустријских мириса и дезодоранса дошло је до престанка препознавања мириса тела, а они су важан индикатор психичког и физичког стања, имуног система, интоксикације организма.

Да би створили одређени пријатан мирис који ће позитивно да делује и на здравље доводећи га у стање равнотеже, могу да послуже разне природне мешавине етеричних уља.

Неколико капи стављених на кожу одмах након туширања, даће телу веома пријатан мирис, а у зависности од избора уља, смириће или активирати нервни систем, штитити и побољшати циркулацију.

Она ће такође деловати и као снажан природни дезодоранс, спречавајући прекомерно размножавање микроорганизама, а тиме и појаву непријатног мириса.

Ако се слуша природа организма и поштују његове потребе, летњи период, сам по себи, утицаће на његово чишћење и квалитетније функционисање.

Помаже и обиље свежег воћа, поврћа, богатство витамина, минерала и ензима.

Веома ефикасно вишеструко чишћење организма постиже се уз помоћ лубенице.

Често конзумирање лубенице, поред тога што делује као природни дезодоранс, изванредно чисти бубреге од вишегодишњих наслага, побољшавајући функцију бубрега, утиче директно и индиректно на чишћење и бољу функцију зглобова и кичме.

Чишћење помоћу лубенице омогућиће и ослобађање од вишкова соли у свим деловима организма, где се она сакупљала услед прекомерне употребе или неких здравствених разлога.

Лубеница ће очистити и крвне судове од масних наслага и целулита. Овакав начин исхране прочишћава црева, успоставља нормализацију микрофлоре и успоставља Ph равнотежу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи