Читај ми!

Свеже воће за беље зубе

Израелски научници поручују да здравље зуба и блистав осмех у многоме зависи од исхране. Препоручују воће – наранџе, ананас, јабуке, јагоде и банане, које делује као природна четкица за зубе.

Ако желите здраве и беле зубе једите воће које гарантује блистави осмех, поручују израелски научници.

Киселина из наранџе и ананаса садржи ензиме који убијају бактерије, између осталих и оне заслужне за лош задах, пише Дејли мејл.

Ово воће такође повећава излучивање пљувачке која испира храну, која оставља мрље на зубима, попут кафе, сока и црвеног вина.

Наранџе и ананас имају чврсту структуру, која делује као природна четкица за зубе.

Док се жваћу јабуке, комадићи се завлаче између зуба и десни, а у усној дупљи ствара се пљувачка која чисти од бактерија, неутралише киселине и на тај начин чува зубе од каријеса.

Јагоде годинама важе за намирнице које су веома здраве, јер садрже воћну киселину која чини зубе бељим и сјајнијим, а спречава и настанак мрља узрокованих храном и напицима.

Стручњаци саветују да се зуби избеле кором од банане, тако што ће се унутрашњим делом масирати зуби и десни најмање два минута, а након тога их треба опрати пастом.

Врло брзо осмех ће постати блистав. Наравно, треба прати зубе. Ниједна воћка не помаже без пасте и четкице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи