Читај ми!

Пажња после поста

Велики Ускршњи пост је завршен, а већина оних који су издржали сада желе да себи дају мало одушка. Нутриционисткиња Милка Раичевић, ипак, апелује на умереност у исхрани. Треба припазити на унос меса и јаја, а никако не треба конзумирати вруће печење и топао хлеб.

Нутриционисткиња из Дома здравља Палилула Милка Раичевић апеловала је на све људе који су постили, да данас, када је пост окончан, не претерују са храном и да посебно пазе на унос меса и јаја.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Раичевићева је истакла да после поста за почетак треба јести лакшу храну, попут салата, а да се месо и „јача" храна конзумирају у мањим количинама.

За Ускрс су незаобилазна јаја, а нутриционисткиња каже да би здраве особе могле да поједу и до три беланца, а да што се жуманаца и целих јаја тиче сведу њихов број на једно или два.

Према њеним речима, посебно треба узети у обзир што је ових дана прилично вруће за ово доба година, па је и то један од разлога зашто би требало припазити.

„Не би требало јести вруће печење и хлеб, и наравно мора да постоји нека граница", истакла је Раичевићева.

Што се дече тиче, нутриционисткиња посебно апелује на родитеље да припазе на њихову исхрану, не само данас на празник, већ током целе године. Један од поражавајућих података је што нам све више деце болује од повећаног крвног притиска.

„Децу треба укључити у спортске активности. Уколико то није могуће, једночасовна шетња би била сасвим довољна. Посебно је важно да дете има пет оброка дневно и мора да се пази колико хране уноси. Мора да уноси доста воћа, поврћа", каже Раичевићева.

Према њеним речима, родитељи ће тако балансираном исхраном, уносом воде, дијетних влакана и физичком активношћу, доћи до онога што желе да постигну, а то је здравље деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи