Читај ми!

Јагода, сочни и здрави весник пролећа

Осим тога што су многима омиљено воће, јагоде су и изузетно здраве. Богате су минералима и витаминима, што их чини скоро идеалном намирницом за здрав и избалансиран оброк. Помажу у борби против кардиоваскуларних болести, слабљења имунолошког система, па чак и тежих болести.

Црвена баштенска лепотица, јагода, осим лепог изгледа и одличног укуса, може се похвалити читавим низом хранљивих састојака који позитивно делују на здравље човека.

Плод јагоде је такође извор састојака који омогућују правилан раст и развој деце и који убрзавају опоравак од болести.

Управо због тога коришћена је од давнина код лечења реуматских oбољења, снижавања крвног притиска, холестерола у крви и других проблема.

Многа истраживања упућују на то да су ови ароматични плодови извор корисних састојака у борби против рака, кардиоваскуларних болести, слабљења имунолошког система и неуролошких поремећаја.

Црвени сласни залогаји богати су пектином, танином, органским киселинама, флавоноидима, фолном киселином, витамином Е, витамином Ц, витаминима Б комплекса, калијумом, цинком, фосфором, магнезијумом, калцијумом и великим бројем антиоксиданата.

Од шећера преовладава глукоза, док је сахароза врло мало заступљена, па их могу јести и дијабетичари.

Најбоље их је уносити свеже и саме, али нутриционисти истичу да ће користи имати и они који у њима уживају уз додати шећер, шлаг, чоколаду, млевени кекс или неки други слаткиш. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи