Читај ми!

Отарасите се токсина!

Овог пролећа избаците токсине из организма без много муке! Неки од најуспешнијих, али и најлакших путева до успешне детоксикације крију се у кухињи, то јест у укусном воћу и поврћу. Ако се неки пут и презнојите добитак ће бити велики, а губитак ће забележити само ваша вага.

Велико спремање није потребно само нашем стамбеном простору. Организам после дуге зиме и тешких празничних специјалитета вапи за добрим „чишћењем". Уз неколико трикова избаците токсине из тела без много муке, а стручњаци истичу да ће вам оно после три недеље, колико је најчешће потребно за потпуно навикавање, бити веома захвално.  

Започните дан освежавајућим напитком од благог биљног чаја (без кофеина) или топле воде и соком једног лимуна. На тај начин смањује се киселост организма, а токсини „беже". Ова античка тајна лепоте и доброг здравља је веома једноставан и пријатан начин да тело хидрирамо.

Такође, саветују нутриционисти, пробајте да замените сирће лимуновим соком. Салата ће бити подједнако укусна и додатно обогаћена минералима и Ц витамином, а тиме и неупоредиво здравија.

Кожа упија све из разноразних препарата које користимо или додирујемо свакодневно, а нездраве материје доспевају нам у организам сваки пут када удахнемо.

Ситуација, ипак, није безнадежна, поручују упућени, јер можемо успоставити контролу над „неким областим". На пример, бројни козметички производи садрже састојаке који могу нарушити здравље.

Парфеми, тоалетне воде и дезодоранси треба да миришу, остали производи и не баш, тврде стручњаци. Зато из ормарића у купатилу избаците све производе у чијем саставу нађете реч мирис (fragrance), јер и до 26 потенцијално токсичних супстанци носи тај назив.

Месо и млеко, као и производи који их садрже, повећавају киселост организма, што отвара врата бројним болестима. Ако не потпуно, макар неколико пута недељно одморите тело и окрените се зеленишу, краставцима, махунаркама.

Ако желите јачи ефекат једите што је више могуће свежег, термички необрађеног воћа и поврћа, јер једино што можете да изгубите је неки килограм!

Не заборавите ни на свеже цеђене сокове који могу бити укусна, освежавајућа ужина која ће истовремено прочистити сваку ћелију тела.

Можда неке неће баш обрадовати, али један од адута детоксикације је знојење. Избаците токсине на динамичнијем часу јоге, у сауни, трчећи или бавећи се неком другом физичком активношћу.

Ако не можете сами, зграбите пријатеља за руку и упутите се заједно макар у брзу шетњу. Касније само сперите токсине са себе задовољно се смешкајући. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи