Читај ми!

„Јапанке“ опасније од високих штикли

Због лоше потпоре и слабог држања на нози „јапанке“ могу проузроковати болове у стопалима, коленима, али и леђима. Слаба су заштита, па може доћи до озбиљних повреда, уколико вас неко други нагази или ако се ударите током хода.

„Јапанке" се можда чине као идеална обућа за вреле летње дане, али стручњаци упозоравају да оне могу бити опасније од високих потпетица.

Ова лагана обућа не пружа довољну подршку јер се током хода на нози држи само уз помоћ узаног каиша. То додатно оптерећује мишиће ногу, али и леђа.

„Јапанке" вас не штите од објеката који вам могу пасти на стопало или уколико вас неко нагази. Прсти се лако дају огребати успут у овој обући, што би се тешко десило да носите нешто друго.

Танак ђон, какав обично има ова врста обуће, слабо апсорбује било какав удар. Наиме, ако ходате по неравној површини или нагазите на нешто оштро, осетићете бол јер „јапанке" нису довољно јаке да створе добру потпору.

Људи обично када користе крему за заштиту од сунца заборављају да намажу стопала, а она су и те како изложена нездравом зрачењу у овој обући.

„Јапанке" никако нису добра обућа за вожњу, јер лако могу да спадну са стопала и завуку се иза кочнице или гаса. Такође, гојазне особе требало би да их се клоне.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи