У Кини никао пешчани „Дизниленд“

Мики Маус, Паја Патак, Аладин, Вини Пу, Снежана, Аријел и многи други препознатљиви Дизнијеви ликови ће до краја октобра бити „гости“ чувеног Фестивала пешчаних скулптура на кинеском острву Жоушан, што се може сматрати преседаном у организацији.

Традиционални Фестивал пешчаних скулптура на острву Жоушан, у провинцији Жеђијанг на истоку Кине, изненадио је ове године све посетиоце тематским парком у којем се налазе Дизнијеви цртани јунаци.

Шездесет огромних скулптура од песка никло је на површини од око 10.000 квадратних метара, и моћи ће да се обиђе до краја октобра.

За то што су се нашли у центру пажње једног од најпопуларнијих кинеских фестивала, Мики, Паја, Аладин, Вини Пу, Снежана, Аријел и многи други препознатљиви ликови „могу да захвале" организационом комитету Фестивала који је после толико година одлучио да се отвори ка свету и први пут сарађује са страним корпорацијама. 

„Сарадњом са светски познатим компанијама, као што је 'Волт Дизни компани', надамо се да ћемо свет упознати са уметношћу пешчаних скулптура и, у исто време, пласирати свој локални туризам на светско тржиште. У временима када је глобализација постала мејнстрим тренд, наша визија не би смела да се усредсреди само на домаће тржиште", сматра Ли Шенг, директор локалног туристичког борда.