Читај ми!

Диносауруси завладали Београдом

Дуго најављивана изложба диносауруса отворена је данас на београдском Ушћу, на платоу код музеја Савремене уметности. Под медијским покровитељством РТС-а, поставу ће сви заинтересовани моћи да виде сваког дана од 9 до 19 часова све до 1. новембра.

После сто милиона година диносауруси, некадашњи владари планете, стигли су у Србију у свој својој величини и неустрашивости.

Дугонајављивана изложба диносауруса, за коју се без претеривања може тврдити да је највећа и најсложенија у свету отворена је данас на београдском Ушћу, на платоу код музеја Савремене уметности.

Идеална за оне који нису познаваоци врста ових прастарих створења, изложба ће бити примамљива како за старије тако и за најмлађе.

Реконструисани у природној величини, према последњим научним открићима немачког палеонтолошког центра, Трицератопс, Тираносаурус рекс, Стиракосаурус и други никога неће оставити равнодушним.

Ипак, ако је судити по коментарима оних који су већ обишли изложбу, деца су свакако бољи познаваоци ових древних бића.

„Сви су ручно рађени и за једну реплику требало је шест до седам недеља и шесторо људи који сваки дан раде. Мало има оваквих ствари поготову за децу да су на неки начин забавне, а са друге стране и едукативне, те деца понешто и науче. Кроз игру деца заправио и најбоље уче", објаснила је Милица Стојановић, директорка пројекта.

Изложбу диносауруса Србије сви заинтересовани могу видети сваког дана од 9 до 19 часова све до 1. новембра.

Медијски покровитељ и партнер пројекта је Радио-телевизија Србије.

Цена улазнице за одрасле је 400, а за децу до 15 година 350 динара.