Читај ми!

Сендвич са шунком и путером из Париза најбољи на свету

Часопис „Тајм аут“ прогласио је сендвич са шунком и путером у бистроу „Пети Вандом“ у Паризу за најбољи сендвич на свету.

Багет је много више од дугачке, хрскаве векне хлеба, то је икона француске престонице, вероватно чак и више од тога. Ова врста хлеба помогла је једном париском бистроу да се домогне титуле за свој специјалитет – најбољи сендвич на свету.

Сендвичи су универзални, сваки регион на планети има своју верзију укусног пуњења између два парчета хлеба. Часопис Тајм аут (Time Out) позвао је чланове своје глобалне мреже сарадника да саставе листу најбољих сендвича и у оштрој конкуренцији победу је однео jambon beurre који је на менију ресторана „Пети Вендом“ (Le Petit Vendôme).

„Праве се по наруџбини и припремају пред вама користећи награђиване багете пекаре Julien, комаде супер свежег путера и шунке. Кад бисте могли да једете, осетите и помиришете Град светлости, то би било то“, описује дописница Тајм аута из Париза Тина Мајер.

„Пети Вандом“ је типични париски мали ресторан, то јест бистро, који Тајм аут описује као „пакао за вегане и рај за љубитеље меса“.

Парижани једу сендвиче сваког дана, било да је у питању ручак „на брзину“ пре повратка на посао или пикник у парку.

Ресторан свакодневно продаје око стотину „најбољих сендвича на свету“, а да бисте „ово уметничко дело“ са шунком и путером пробали, наводи часопис, треба да издвојите шест евра.

недеља, 09. март 2025.
16° C

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса