Читај ми!

Храни ракуне – да те избаце из куће

Око 100 ракуна опседало је кућу жене из државе Вашингтон, па је била приморана да побегне из сопственог дома.

Пошто је побегла из своје куће, жена се пожалила званичницима и објаснила да је пре неколико деценија почела да храни породицу ракуна. То је изгледало безазлено све док се број животиња који се појавио на њеном имању са неколико јединки, није попео на десетине. Дан и ноћ прогањало ју је око стотину ракуна захтевајући – храну.

Жена је званичницима у Поулсбу, у Вашингтону, рекла да су ракуни толико упорни, да јој опседају кућу, имање и да су јој огребали ауто. И улазна врата су оштећена.

„Неки од ракуна били су агресивни", рекао је Кевин Макарти, портпарол канцеларије шерифа округа Китсап.

Снимци из шерифове канцеларије показују између 50 и око 100 ракуна како се крећу око дрвећа испред куће жене која није са њима умела да изађе на крај.

„Рекла је да када улази у двориште, ракуни одмах почну да гребу по њеном возилу, а да је онда опколе док иде ка улазним вратима. Опседали су је увек и при изласку из дома, или док је била у дворишту. Животиње су наиме њу и њену кућу повезали са извором хране и зато се стално враћају и очекују још намирница. Ово јесте незгодан проблем, али сама га је изазвала, и сада ће са последицама сама морати да се суочава", додао је Макарти.

„Незаконито је хранити велике месоједе, као што су медведи или пуме – али иако у неким областима можда постоје локални статути који забрањују храњење других дивљих животиња, то није противно државним законима", рекла је Бриџит Мир, портпаролка Вашингтонског Одељења за рибе и дивље животиње.

Она је додала да стручњаци генерално саветују људе да не хране дивље животиње. Ракуни могу да преносе неке болести, а храна такође може привући предаторе као што су којоти и медведи.

„Чини се да су ракуни који су опседали кућу жене која је из ње побегла почели да се разилазе сада када им више нико не даје храну, и нама је драго због позитивног исхода овог случаја“, рекла је Бриџит Мир.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи