Читај ми!

Лане спасено од пожара на Троглаву у добром стању, за неколико недеља биће враћено у природу

Ветеринари прегледали лане које је спасено од пожара на Троглаву изнад Богутовца. Младунче је у добром стању, налази се у репроцентру „Србијашума“, а за месец дана, највероватније, биће враћено у природу.

Ватра већ 11 дана на Троглаву изнад Богутовца пустоши шумом прекривен простор и немилосрдно уништава биљни и животињски свет. Припадници Добровољног ватрогасног друштва Падобранциод почетка су на терену. Борећи се са ватром спасили су изнемогло лане које је пребачено у репроцентар „Србијашума“.

Налазимо се у репроцентру којим газдује Ловачко удружење Краљево. Лане је овде доведено, прошло је ветеринарску контролу. Нажалост, моментално не можемо овде га видимо, зато што је репроцентар на површини од 2,5 хектара. У добром је стању“, истакао је Пеђа Матовић, члан ватрогасног друштва.

Према његовим речима, то лане једино је које су успели да нађу. Са терена стиже информација да је спасен и један зец.

„Ја у шали кажем да је то наша мотосекција, пошто су то мало млађи момци који су на моторима учествовали у гашењу пожара на Троглаву“, навео је Матовић објашњавајући како је лане спасено.

Срђан из ловачког удружења који ће нам то подробније објаснити. Добро јутро свима.

„Ловци ловачке секције Богутовац, значи чланови Ловачког удружења Краљево, три млада момка Никола, Ђорђе и Стеван, су пронашли Лане. Оно је било изнемогло“, рекао ловац Срђан.

Лане су, како описује, преузели, ветеринари су га прегледали и пустили у репроцентар у Богутовцу.

Оно је већ сада у добром стању, а за неких месеца дана сигурно оно ће бити враћено тамо где припада, у природу“, поручио је ловац.

недеља, 08. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару