Читај ми!

Жарко Стевановић: Сваки дан се припремам за квиз

Традиционално, у Деветој београдској гимназији у Београду одржава се 13. првенство Србије у квизингу. Титулу државног првака браниће Жарко Стевановић, добро познато лице из квиза „Потера“ и један од најбољих домаћих квизаша.

На прошлогодишњем првенству било је 68 такмичара, а ове године се очекује можда и троцифрен број. Прошлогодишња титула стигла је после 9 година, да ли то значи да је сада улог већи, јер треба понови успех?

„Треме нема, то је мој омиљени хоби, такмичење траје скоро цео дан. Конкуренција је веома опасна, окупља се сам крем квиз елите Србије. Такмичење је досадног типа, добије се тест и ради се на папиру. Сабирају се победник и ко има највише бодова победник је", рекао је Жарко.

Истиче да нема обавезе да морате нечега одмах да се сетите, време за одговоре није ограничено као на телевизији, можете да се предомислите и промените одговор.

Како изгледа припрема за ову врсту такмичења

„У мом случају нема неке посебне припреме, јер се ја припремам сваки дан. Решавам такмичења тог типа којих има свуда у свету, играм питања по интернету, гледам друге емисије….“, рекао је Жарко Стевановић.

Жарко је завршио друштвено-језички смер у гимназији, уписао је ЕТФ, апсолвент је Факултета организационих наука.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије