Читај ми!

Француско летовалиште потреса скандал са врачаром

Против градоначелника француског града Агда, Жила д'Етореа, води се судски поступак због незаконитог трошења новца пореских обвезника у корист 44-годишње жене која се представља као видовњак, медиј и исцелитељ.

Француско летовалиште потреса скандал са врачаром Француско летовалиште потреса скандал са врачаром

Град Агд на обали Медитерана осим што је познат по својим прелепим пешчаним плажама и сунцу током целе године, такође има репутацију седишта највеће заједнице свингера у Европи. Десетине хиљада парова из целе Европе сваке године хрле у Агд да задовоље своје необичне склоности.

Међутим, још од марта град потреса потпуно другачији скандал због којег остатак Француске одмахује главом у колективној збуњености да ли да се смеју или буду бесни.

Реч је о локалној врачари и градоначелнику града, Жилу д'Етору, бившем службенику тајне службе и полицајцу.

Обоје су у затвору док траје истражни поступак. Врачара, Софија Мартинез, мајка шесторо деце, оптужена је за обмањивање градоначелника, док је он сам оптужен за корупцију јер је на њу трошио раскошне количине новца пореских обвезника.

Госпођа Мартинез је имала репутацију медијума који може да разговара са мртвима. Према речима градоначелниковог адвоката, на његову молбу да га повеже са покојним оцем, она је успела. Током сеансе, њен глас би се изненада променио и попримио тон градоначелниковог оца.

Током протекле четири године наводно је манипулисала градоначелником лично и телефоном са изузетним вештинама трбухозборства.

Добио је хиљаде мистериозних позива од „гласова“ мртвих, укључујући анђеле, од којих су неки позивали градоначелника да финансијски помогне врачару.

И ту на сцену ступа корупција.

Градоначелник је наводно платио раскошна летовања за госпођу Мартинез и њену породицу, укључујући путовања у Полинезију и Тајланд, користећи јавна средства. Наводно су га „гласови“ убедили да унајми неколико чланова њене породице да раде за градско веће и да реновира њен дом. Локална предузећа која су повезана са градоначелником радила су посао бесплатно из страха да ће изгубити будуће уговоре са њим.

Захваљујући овом случају, градоначелников адвокат Жан Марк Даригад је преко ноћи постао славна личност.

„То је луда прича“, каже Диригард за Би-Би-Си. „То је невероватно јер имате човека у политици, градоначелника и бившег посланика који је веома интелигентан. И откријете да таквим мушкарцем може да манипулише једна жена.”

„Ушла је у његов живот и рекла му да може да разговара са покојним оцем. Пронашла му је слабу тачку и искористила за личну корист. Требало му је много времена да прихвати да је преварен“, додаје Даригард.

Али адвокат госпође Мартинез, Лук Абраткевич, има другачије мишљење.

„Она је признала да је изневерила поверење градоначелника, али није реч о манипулацији јер је признала оно што је урадила, а други клијенти, укључујући докторе и архитекте, сведочили су да има мистичне моћи.“

„Она је открила детаље о њиховим животима за које нико други није знао“, додаје Абраткевич.

Адвокати то поричу, али мештани кажу да се све своди на секс у граду где га већ ионако има доста.

Судија држи и градоначелника и врачару у притвору како би спречио потенцијално утицање на сведоке. Госпођа Мартинез је премештена у самицу након што је нападнута у једином женском затворском крилу јер су је друге затворенице оптужиле за вештичарење.

недеља, 30. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару