Како да прославите рођендан четвороножног љубимца

Од скора и у Београду, са другим власницима паса, можете да прославите рођендан свог четвороножног љубимца, а цена прославе је од неколико десетина хиљада динара до неколико хиљада евра.

Пошто га је Снежана удомила Слобу, није знала када му је рођендан. Изабрала је 20. август, дан када је рођендан Слобиног најбољег друга. Тако је Снежана дошла на идеју да сваком псу, који је код ње у пансиону тог дана када му је рођендан, направи журку.

„Дође нам неки гост, буде ту код нас за време свог рођендана, то наравно мора да се обележи и онда смо почели полако да организујемо журкице. Ту су и капице, мада те капице обично заврше овде негде на поду. Најдраже играчке капице, а балони јако краткотрајне играчке. Увек се та рођенданска еуфорија осети. Значи, тачно знају када се спрема провод и онда то буде лудовање, играње. Знају да им је тада све дозвољено“, каже Снежана Марковић, власница пансиона за псе.

Журка наравно не може да прође без торте. Како не би дошло до сукоба, Снежа за сваког пса направи по један мафин.

„Пошто су сви јако осетљиви, торта мора да буде од намирница које су само за њих. Прилагођавамо зависно од куце која слави рођендан. Има људи који се професионално баве прављењем торти и онда некад донесу торте власници за њих буду задовољни“, додаје Марковић.

Прослава не може без рођенданске торте

Врло је могуће да је неки власник донео баш Веснину торту. Прву је направила 2018. године за пса своје другарице. Дошле су на идеју да прошире посао и од тада имају пуне руке посла. Као и Снежана, састојке прилагођавају љубимцима.

„Месо, поврће, житарице, пиринач – састојци су искључиво они које маце и куце смеју да једу. Пошто нас људи често питају, пошто су торте у питању, да ли су слатке, да ли је фондан сладак. Не користимо фондан, прави се од пиреа и поврћа, нема сећера, додатака. Поред торти правимо и мафине. Исто су састојци они који су јестиви за куце и маце, то је месо, поврће, овсене пахуљице, пиринач, мед, јаја. Прилагођавамо кућном љубимцу. Правили смо и крофнице“, наводи Весна Зујаловић.

За једну торту потребно им је до сат времена, у зависности од облика и величине.

„Имамо торте различитих облика – круг, срце, звезда, коска, шапа. То су за сада неки облици, у облику броја један или неког слова. Торта у облику круга се најбрже прави, али торта у облику звезде је мало компликованија“, додаје Весна.

Најстарија куца којој су правиле торту славила је 15. рођендан. Увек ће, каже, памити две торте. Једну коју су правиле за јежа, а друга је била део романтичне приче. Један момак је псу девојке која му се допала, поклонио торту изненађења.

А Снежа већ сутра организује рођенданску журку. Мужјак пудле Неро постао је тата.

недеља, 30. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару