Читај ми!

Колико Италијане кошта одржавање „Путинове јахте“ усидрене у Тоскани

У Марини ди Карара усидрена је јахта, дугачка 140 метара и вредна 700 милиона долара, за коју се верује да припада председнику Русије Владимиру Путину. Пошто је ова јахта као и остала имовина руских држављана у склопу санкција Европске уније „замрзнута", трошкове одржавања сносе порески обвезници у Италији.

Колико Италијане кошта одржавање „Путинове јахте“ усидрене у Тоскани Колико Италијане кошта одржавање „Путинове јахте“ усидрене у Тоскани

Становници градића Марина ди Карара у Тоскани више и не обраћају пажњу на огромну јахту „Шехерезадa“ коју је Финансијска полиција запленила пре две године. Ова јахта званично припада компанији "Bielor Asset Ltd." руског олигарха Едуарда Худајнатова који је, по тврдњама медија, само параван правом власнику, председнику Русије, Владимиру Путину, и коју сви у Италији зову „Путинова јахта".

Јахта је усидрена у марини која припада „Италиан си гроупу“ једној од најзначајнијих наутичких компанија у Италији и која се стара о њеном одржавању. Ова услуга кошта италијанску државу скоро пет милиона евра, а та цифра ће свакако расти у будућности.

„Путинова јахта“ је дугачка 140 метара, има шест спратова и 22 велике луксузне кабине са купатилима од мермера, две платформе за слетање хеликоптера, биоскопску салу, салу за плес, теретану са сауном, турско купатило као и салу за криотерапију. Унутрашњост јахте је уређена по идеји француског дизајнера Франсоа Зуретија. Цена јахте, по процени медија, износи 700 милиона евра.

Путинову јахту је запленила Финансијска полиција по налогу министра економије 06.маја 2022. године, у акцији такозваног „замрзавања" имовине у склопу санкција које је Европска унија увела руским држављанима. Зато италијанска држава мора да сноси трошкове одржавања и не може да имовину прода или додели било коме, као што се то ради са имовином која је одузета осуђеним припадницима мафије.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво