Недеља мушке моде у Милану, микс мушко - женских модних детаља

Завршена је Миланска недеља мушке моде која је, по италијанским медијима, показала како мода за мушкарце изгледа у савременој концепцији. То би могло да се дефинише као еволуција безродног или роднофлуидног тренда. У прилогу наше дописнице из Милана, Сање Лучић, видећемо шта то нуди милански мушки фешн вик за наредну сезону.

Оно што би требало да буде дизајнирано за мушкарце и жене, не само да више није креирано са таквом родном сврхом, већ је осмишљено да у континуитету прелази, са мушког на женско и обрнуто. То је наиме порука мушке миланске недеље моде, а један од доказа за то је била и Гучијева ревија на којој је било могуће видети „мушку верзију“ онога што је већ било приказано на женској недељи моде за пролеће лето, као једноставан превод одевања са женског на мушко и обрнуто.

Краљ италијанске моде Ђорђо Армани, који ове године пуни 90 година, у свом родном граду приказао је меко скројену одећу са додацима који је употпуњују, у розе и плавој боји.

Када је био млади креатор, причало се да је Армани током својих модних ревија посматрао публику из бекстејџа и пажљиво пратио њихове реакције. Продорно плаво око Арманија пратило је његову ревију вирећи кроз шпијунку, и на управо завршеној недељи моде, под називом “The Look”, што су италијански медији превели као "Поглед" али и као "Изглед".

Армани је своју колекцију дефинисао као нешто што је једноставно варијација на тему, јер по њему мушка мода не треба да се мења сваке сезоне.“Тајна је реализовати обично и уобичајено на необичан начин” рекао је Армани.

"Плес и мода су веома леп спо,ј јер су то два света која имају неколико заједничких ствари, укључујући стил, финоћу, елеганцију. Међутим, ми смо људи који изражавају магију на сцени", рекла је Николета Мани, прва балерина Миланске скале.

"Одећа Ђорђа Арманија нам је веома важна, имамо веома посебну везу са њим", рекао је Тимофеј Андријасхенко, први играч Миланске скале.

"Сећам се када сам отишао на Кански фестивал и представио мој први филм, нисам уопште знао шта значи бити на фестивалу, нити да ми треба смокинг. Рекао сам себи: Где ћу да нађем смокинг сада? И смокинг је стигао", истакао је Ферзен Озлетек, редитељ.

Додатни доказ да ова недеља мушке моде меша мушко женске елементе је и ревија Ерменеђилдо Зење која је под називом “Оаза кашмира” предложила изглед како за мушкарце тако и за жене, остављајући магловиту границу између два пола.

У центру пажње се налази концепт трансформације, како што се тиче боја тако и материјала.

Потрага за мултифункционалношћу довела је до тога да се велика пажња усмери на детаље, што је резултирало одећом разноврсне примене. Материјал на који је стављена пажња је кашмир због своје прилагодљивости и луксуза, док су боје ишле од белих, ледених тонова до путерастих нијанси, боја лишћа, плаве боје, затим боја инспирисаних асфалтом као и мат црна.

 На овом фешн вику оно што је оставило знак јесу идеје које су понудили "Долће и Габана" мењајући класичан крој на необичан начин под називом "Слек", издвајајући повраћај страсти према минимализму у неореалистичком кључу који је окарактерисао њихове почетке фокусирајући се на квалитет сакоа и одела који подсећају на оне из двадесетог века.

И као што то увек бива, много тога стилисти предлажу, а на нама је да одаберемо шта од свега тога и у којој мери може да нас представи кроз одећу. У очекивању женске недеље моде која почиње 20.фебруара и траје до 26.фебруара 2023. године.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару