Читај ми!

Вероватноћа један у 50 милиона – жена са две материце затруднела у обе

Тридесетдвогодишња жена из Алабаме носи двоје деце, али нису близанци. Келси Хачер је рођена са две материце, а сада је затруднела у обе.

Келси, која на Инстаграму пише о свом случају и напредовању трудноће, сазнала је у 17. години да има uterus didelphys – изузетно ретко стање у ком особа има две материце и појављује се код око 0,3 процената жена.

Током рутинског ултразвучног прегледа у мају, мајка троје деце сазнала је да ће родити двоје деце, али да су фетуси присутни у обе материце.

„Нисмо могли да верујемо. Током првог ултразвука смо се много смејали“, написала је на Инстаграму.

Иако жене са две материце често имају компликације током трудноће, сво троје деце Хачерових се родило здраво и без икаквих проблема.

Трудноћа у обе материце је невероватно ретка. Хачеровој је речено да су шансе један у 50 милиона, а последњи познати случај десио се у Бангладешу 2019. године када је двадесетогодишња Арифа Султана родила двоје здраве деце у размаку од 26 дана.

Келси се нада да ће такође без проблема изнети трудноћу и родити две бебе у термину крајем децембра. За сада све напредује како треба.

Оно што је „проблематично“ јесте да ће материце контрактовати у различитим терминима, које могу да раздвајају минути, сати и дани. Келси и њен супруг Кејлеб су свесни да ће царски рез можда бити потребан за један или чак оба порођаја.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије