Читај ми!

Луиза у 80. години обишла свет, Србију оставила за крај

Американка филипинског порекла Луиза Ју је у 80. години завршила свој пут око света, а за последњу земљу на тој траси изабрала је Србију. Домаћи травел блогери су јој на Аеродрому "Никола Тесла" приредили дочек за памћење, а свећице на торти са бројем 193 одувала је у Скадарлији.

Сваку од 193 државе света, које су чланице Уједињених нација, 79 - годишња светска путница Луиза Ју је обишла и тако остварила свој сан.

“Напокон сам завршила свој путнички циљ. Стигла сам у своју последњу државу – Србију. Успела сам!“, похвалила се Луиза својим пратиоцима на Инстаграму.

Уз цвеће и балоне, на Аеродрому “Никола Тесла“ дочекали су је пријатељи – травел блогери из Србије и региона, које је упознала на путовањима.

Ив Бесеровац из Београда, који је са Луизом путовао кроз Западну Африку, каже да је реч о жени за коју “не могу“ не постоји.

“Када је требало да планинаримо по врлетима Буркине Фасо, она је била прва. Кад је требало да се ђуска у дискотеци у Ниамеју (Нигер), она је подизала атмосферу. Кад је требало да се играмо са крокодилима, охрабривала нас је. Што се каже – жена змај“, истиче Бесеровац.

То потврђује и Вана Бојовић, травел блогерка из Хрватске, која је са Луизом у Африци делила шатор.

“Луизина жеља за животом је невероватна. Прошле године је скочила падобраном из авиона, доктор јој је рекао да јој дозволу неће потписати, на шта му је она одговорила: ‘Дoкторе, то се налази на мојој листи, морам то да урадим'“, објавила је Вана у видео-снимку на Инстаграму.

Луиза је рођена на Филипинима, а од 20. године живи у Мајамију. У априлу је напунила 79 година. Обожава да путује са младима, који кажу да им је она велика инспирација.

Иако су је пријатељи и рођаци молили да за последњу државу изабере Тринидад и Тобаго, како би могли да то заједно прославе, Луиза није прекршила обећање дато пријатељима са Балкана и дошла је у Београд.

Свећице на торти са бројем 193 одувала је у Скадарлији.

Иако Србија остаје земља у којој је ставила тачку на трасу звану “Пут око света“, њена путовања се овде не завршавају. Пратиоци и пријатељи жељно ишчекују да виде са које ће им локације следећи пут махнути.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара