Читај ми!

Винету из Прокупља машта да доведе филмаџије у Ђавољу варош

Ивица Здравковић био је обичан дечко из Прокупља који је волео вестерн филмове и силно желео да постане глумац. Свој сан остварио је када је отишао у Немачку где игра Винетуа. Један од нових снова му је да доведе филмску екипу у Ђавољу варош.

Филм о златном Апачу Винетуу са Пjером Брисом у главној улози, који се бори против неправде и зла, познат је старијим генерацијама. По књизи Карла Маја у Немачкој се и данас снима серија, а многи не знају да популарног Винетуа глуми човек са наших простора.

Пореклом је из Прокупља и зове се Ивица Здравковић. Део детињства провео је у Прокупљу и како сам каже, више је волео биоскоп него школу.

Сан му је био да глуми у филмовима о каубојима и Индијанцима и то му се остварило када је отишао у Немачку. И сада носи главну улогу у немачким серијама о чувеном Индијанцу.

Скоро сваки дан био сам у биоскопу. Гледао сам филмове са Џонијем Вајсмилером, Тарзана и Брус Лија. Значи гледао сам филмове и та ватра у мени што је овде унутра почела да гори, гори све више“, прича Ивица.

Није било лако, каже, доћи до улоге Винетуа јер је потребно уложити много труда.

Вратоломије са животињама и плес с ватром

Годинама је тренирао и са дивљим животињама како би им улио поверење и навикао их на камере и публику.

„Опет то су дивље животиње, а оне морају да се пошштују. Спавао сам поред вука, живео као њега. Јели смо један поред другога, то је значи било као да смо фамилија, као другари“, прича Ивица.

Свакодневно вежба и са коњима, на којима је изводио праве вратоломије.

„Тад сам запалио коња и ја сам горео, галопирали смо кроз ватру. Нико се није запалио и скочио с банџијем, то сам ја први. Ја сам исто измислио јакну, притиснем дугме и почнем да горим. Пустим дугме, нема ватре“, објашњава глумац и каскадер.

Време проведено у завичају Ивица је решио да заврши посетом Ђавољој вароши где је одлазио као дете. Није заборавио легенде које је слушао широм отворених очију, а данас има идеју да овде доведе екипу и сними филм.

Ово је стварно друга планета. Морао сам да дођем да видим, а за режисере, за продукције, ова локација је невероватна, супер. Природа је одлична. Чак има и црвене воде. И понекад орао пролети овде“, одушевљено прича Ивица.

Жеља му је да глуми и у домаћим филмовима. Тренутно покушава да окупи све оне статисте који су у бившој Југославији играли у серији Винету која се снимала на овим просторима, како би трајно оставио траг у времену када је стварао популаран лик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару