Читај ми!

Чак и Зум захтева од запослених да се врате у канцеларију

„Зум“, компанија која је покренула револуцију рада на даљину током пандемије, поручује својим запосленима да се врате у канцеларију.

Чак и Зум захтева од запослених да се врате у канцеларију Чак и Зум захтева од запослених да се врате у канцеларију

У саопштењу, руководство „Зума“ наводи да сада примењује „структурирани хибридни приступ“, што значи да запослени који живе у близини канцеларије „морају да буду на лицу места два дана у недељи“ јер је то „најефикасније“ за услугу видео-конференција.

„Као компанија, ми смо у бољој позицији да користимо сопствене технологије, наставимо са иновацијама и подржавамо наше глобалне клијенте. Наставићемо да користимо читаву Зум платформу како бисмо одржали наше запослене и дисперзоване тимове повезаним и ефикасно радили“, саопштила је компанија.

Остављајући по страни иронију, „Зум“ није једина компанија код које је започео тренд повратка у канцеларију који је захватио технолошке компаније. Последњих месеци, „Гугл“, „Амазон„ и „Сејлсфорс“ донели су сличне смернице, окончавши приступ из ковид ере који је запосленима дао више слободе да раде од куће. Међутим, предузећа су се суочила са одређеним одбијањем запослених након што су се радници навикли на већу флексибилност.

Чак се и Бела кућа бори са радом на даљину. Прошле недеље је затражено од владиних агенција да у наредним месецима чешће враћају раднике у канцеларију, наводи се у интерној електронској поруци у коју је Си-Ен-Ен имао увид.

„Зум“ је имао извесних потешкоћа јер потражња опада након налета изазваног пандемијом. У фебруару су отпустили око 15 одсто особља, што износи око 1.300 запослених, након пребрзог раста. Чланови тима извршног руководства су такође смањили своје основне плате за 20 посто за наредну фискалну годину и изгубили своје бонусе за фискалну 2023. годину.

Више од већине компанија, услуга видео-конференција је дефинисала прве дане пандемије, јер су се многи окренули њеној платформи за видео ћаскање са пријатељима и колегама током блокаде. До средине 2020. године, „Зум“ је пријавио вртоглави приход подстакнут порастом броја пословних корисника из многих компанија које су принуђене да се окрену раду на даљину.

Акције компаније порасле су за око четири одсто за годину дана.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије