Читај ми!

Ко је купио калифорнијски град духова у срцу пустиње за 22,5 милиона долара

У калифорнијској пустињи, на Орловој планини, на сат времена вожње од Палм Спрингса, смештен је стари рударски град. Купио га је, за 22,5 милиона долара, купац који је желео да остане анониман.

Компанија  Ecology Mountin Holdings са седиштем у Лос Анђелесу, у име тајног купца, купила је „град духова" од Компаније Eagle Mountain Asquisition LLC. Оглас за продају града, који је некада био рудник за експлоатацију руде гвожђа, био је постављен на самом улазу у град. Основао га је Хенри Џеф Кајзер. Рудник је радио у периоду од 1948. до 1980. године.

Град је данас у рушевинама са напуштеним објектима, а некада је у њему живело око 4.000 људи. Град је имао три школе, тржне центре, цркве, компаније.

Када је рудник почео да ради са губицима, компанија у чијем власништву је био, најавила је затварање и замолила становнике да траже нове послове и локацију за живот.

У граду је после затварања рудника 1988. године отворен затвор који је престао са радом 2003. године због побуне и нереда у којима је било жртава.

Од тада је Орлова планина ненасељена и напуштена. У овом граду снимани су холивудски филмови, а и истраживачи су правили видео-клипове за друштвене мреже и музичке спотове.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво