Читај ми!

Поломљена гитара Курта Кобејна продата за скоро 600.000 долара

Електрична гитара коју је разбио вођа састава „Нирвана“ Kурт Kобејн (1967-1994) продата је на аукцији за скоро 600.000 долара.

На аукцији у „Хард рок кафеу" у Њујорку, Kобејновa црнa "Fender Stratocaster" гитара је, од процењених почетних 60.000 до 80.000 долара, достигла завршну цену од 596.900, за колико је и продата неименованом купцу.

Kако се наводи, гитара је разбијена и остала је несвирљива током снимања кључног Нирваниног албума Невермајнд (1991), и на себи има потписе Kобејна, басисте Kриста Новоселића и бубњара Дејвида Грола.

„На гитари се може видети оштећење који се догодио док је ударио гитару, посебно доле на дну где ју је ударио. Курт Кобејн, када је био на сцени, када је свирао, био је машина. Човек би тада био љут, и то сте могли да осетите на сцени. И то бисте осетили и по начину на који би се опходио према својим инструментима. Овај сломљени елемент, на чудан начин, даје слику музичара, који је заиста дефинисао једну грубу и немирну еру музике“, изјавио је раније Коди Фредерик из аукцијске куће Џулијенс.

среда, 31. мај 2023.
19° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено