Читај ми!

Аустралијска плажа Лаки беј међу 10 најлепших

Још једна аустралијска плажа нашла се на списку десет најбољих и најлепших на свету. Плажа Вајтхевн је јединствена по снежнобелом песку и тиркизном мору који подсећају на мермер. Налази се у Квинсленду у Националном парку острва Витсандеј, у самом срцу Великог коралног гребена.

Када је реч о природним лепотама, Аустралија их има много. Од пустиње, преко густих шума, импозантних планина, до пешчаних плажа на плавим океанима које се могу по лепоти такмичити са оним на Мадивима.

Аустралијанци воле плаже, много времена проводе одмарајући се, пливајући и сурфујући. Океан је важан за аустралијски културни идентитет.

Листу је саставило више од 750 новинара са великим искуством у оквиру програма „50 најбољих плажа света“, учествовале си и стручне судије и туристолози који су пропутовали свет, обилазили плаже и дали свој суд.

Због тога не изненађује чињеница да је Аустралија заузела два места у првих 10 најбољих плажа света. То су новоизабрана плажа среће и Вајтхевн, која је пре неколико година нашла на листи 10 најлепших плажа света.

Плажа Залив среће не само што је најчистија плажа на свету већ на њој можете да сретнете кенгуре, који су јако дружељубиви и расположени за сликање.

"Лаки беј није само најчистија плажа коју ћете икада видети, већ има и кенгуре који свакодневно долазе. Веома су питоми и лако ћете моћи да фотографишете с њима. У 10 плажа света убрајају се плажа Баландра у Мексику, Навагио у Грчкој, Рејнисфјара на Исланду, Хонопу на Хавајима, Залив Транк, Америчка Девичанска острва, Хајден плажа на Филипинима, Вајтхевн у Аустралији, Д'Аргент, Сејшели.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара