Читај ми!

Со у јутарњој кафи убија горчину и опорост, а открива нове укусе

Јутарња кафа за почетак дана скоро да је обавезна, а укуси су различити. Неко у кафу додаје млеко, неко шећер или оба, а постоје и љубитељи кафе који додају со.

Како би се ублажио опор усус кафе, предлози неких људи су да се уместо шећера у јутарњу кафу дода прстохват соли.

Иако је идеја помало необична, постоје научна истраживања која су се бавила ефектима додавања соли у кафу. Со је богата натријум -хлоридом који „убија“ опори укус кафе. А када ти укуси нестану могу да се осете и дођу до изражаја друге ароме кафе.

У истраживањима која су објављена још 1995. године наведено је да со потискује горки укус кафе. Тако је у Вијетнаму додавање соли у кафу сасвим уобичајено. И припадници америчке морнарице су током Другог светског рата пили слану кафу.

уторак, 01. април 2025.
13° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом